Reviews

Moe.. futloos.. opgezette buik..  niet lekker in mijn vel en zoekende waarom ik me zo voelde..  Zo voelde ik me voor ik bij Nathalie kwam. Middels een EMB test en het behandelplan van Nathalie merk ik grote verschillen zowel lichamelijk als mentaal. Ik zit beter in mijn vel, heb meer energie, buikklachten zijn verminderd en het belangrijkste: ik voel mezelf weer in balans. De passie van Nathalie voor haar werk is oprecht waardoor zij dit goed kan over brengen en je zelf meteen enthousiast wordt. Bedankt Nathalie, ik kijk uit naar al de mooie dingen die je nog weg gaat zetten! Liefs Sanne

Paardencoaching

Aan aantal weken geleden ben ik bij Nathalie geweest voor een paardencoachsessie met haar paard Daan. Wat een magische ervaring vond ik dat! Daan liet er geen gras over groeien en liet direct al verschillende struikelblokken van mijzelf zien. Nathalie kan dit heel goed verwoorden, stelt goede vragen waardoor je zelf dieper gaat nadenken en geeft je daar ook de ruimte voor.

Ik voelde mij zo vrij om mijn tranen te laten vloeien en hele persoonlijke dingen te vertellen, maar daardoor kwamen we ook ergens. Uiteindelijk kwamen we door dieper te graven (wat Daan ook echt letterlijk liet zien) bij een belangrijk punt uit mijn verleden en het verleden van mijn ouders. Iets wat ik nooit zelf had bedacht maar waar logischerwijs wel veel pijnpunten zitten.

Hoewel ik er uiteindelijk zelf mee aan de slag moet, vond ik het heel fijn om duidelijkheid te krijgen wat mijn focuspunten zijn. Niets was mij vreemd, alles was logisch, maar ik had Daan en Nathalie echt nodig om tot bepaalde inzichten te komen en soms ook met mijn neus op te feiten te worden gedrukt. Voorlopig heb ik nog voldoende werk te doen, maar mocht ik daarna weer vastlopen kom ik zeker terug voor een nieuwe sessie met Nathalie en Daan.

Liefs Debbie.

Een tijdje terug heb heb ik het genoegen gehad om een sessie met Daan te doen. Wat een ervaring was dat! Ik omschrijf het nog steeds als magisch. Ik heb mij, voordat ik er naartoe ging, bewust niet ingelezen. Ik wilde er blanko in gaan en kijken wat er zou gebeuren. Zo gezegd zo gedaan.

Het begon een beetje onwennig, ik voelde me wat ongemakkelijk bij Daan, omdat ik niet veel ervaring heb met paarden. Dat bleek ook niet nodig, want Daan deed het zijn werk. Hij ging meteen aan de slag. Thema’s die in mijn dagelijks leven steeds terug kwamen, pakte hij meteen aan.

En zelfs “trauma’s” van vroeger, waarvan ik dacht dat ik die allang een plekje had gegeven, kwamen naar boven. Tranen rolden over mijn wangen. Nog nooit zoiets meegemaakt. Ik ben verwonderd en lichter naar huis gegaan. Als iemand vraagt hoe het ging met Daan, zeg ik meteen dat je dat moet gaan ervaren.

Echt magisch!
– Bertina –

Paardencoaching

Sta je daar met een paard in de bak. En nu? Moet ik iets doen? Moet ik iets niet doen?
Zoekende naar waar ik fijn sta denk ik dat ik relaxed ben. Maar er gebeurd niks. Daan negeert me. Tja, misschien omdat ik me teveel focus op wat er “zou moeten gebeuren”?

Door vragen van Nathalie blijkt dat ik helemaal nog niet op m’n gemak ben of bij m’n gevoel. Door gerichte vragen komen we daar wel. Bij mij betekent dit tranen. En nu is Daan er wel. Hij gaat met z’n lippen over m’n buik: Ja Daan, daar zit een baby in! Hij blijft dit de hele coaching doen en laat me duidelijk zien dat ik liever moet zijn voor mezelf. Ik heb mezelf weer eens veel te veel opgelegd en vind dat dingen op een bepaalde manier (vooral op mijn manier) moeten, want anders is het natuurlijk niet goed genoeg…

Verder begreep ik veel van zijn bewegingen; graven, achteruit lopen (afstand nemen), likken aan mijn hand en het duwen tegen mijn buik. Dit kon ik direct goed plaatsen op punten waar ik tegenaan loop.

Wat een inzicht heb je mij gegeven, Daan. En daaruit meteen beslissingen genomen waardoor ik liever ben voor mezelf.

Zonder verwachtingen of vragen ben ik deze sessie aangegaan. Het is heel bijzonder wat er daar gebeurde. Het is zelfs moeilijk te omschrijven, want het meemaken is gewoon het allermooist. Tot snel weer Daan!
Liefs Joyce

Begin januari ben ik bij Nathalie een traject in gegaan voor mijn prikkelbare darm syndroom. (PDS). Ik had allemaal vage klachten waar ik niet van wist waar ze vandaan kwamen.

Toen vertelde Nathalie mij over “Leaky gut”. Dat verklaarde ook waarom alle supplementen die ik tot nu toe had genomen niet werkte. Stap 1 was dus het herstellen van mijn darmen door juiste voeding en suppletie. Daarna heb ik een bloedtest laten doen om te kijken hoe het ervoor stond. Daar kwam uit dat ik mijn darmen herstelt waren maar ik een heel hoog stress level heb.

Stap 2 is dus ontstressen. Daar zijn we nu hard mee bezig. In 4 maanden tijd hebben we al grote stappen gemaakt. Ik slaap weer goed ‘s nachts, ik kan goed naar de wc en heb overdag vrijwel geen buikpijn meer. Het helpt ook heel veel dat ik altijd terecht kan bij Nathalie met mijn vragen. Want ondanks dat het iets is wat ik zelf moet doen, is het fijn om te weten dat ik er niet alleen voor sta.

Ik kijk heel erg uit naar de rest van het traject!
Romy

Paardenkracht

We konden niet wachten op de eerste ontmoeting met Daan. Lenn ging met Nathalie mee en roept Daan het eerste contact is daar en we aaien Daan Daarna tik Daan tegen mijn buik, ik zeg je weet al snel mijn vetrollen te vinden.
Lenn aait iedere keer en komt  daarna naar me toe om bevestiging te vragen. Zo wordt het contact steeds even meer en Lenn helpt mee om Daan te borstelen en geeft daarna de borstel aan mij. Daan blijft reageren op Lenn maar blijft ook nog even op afstand.

Tijd om naar de bak te gaan, Daan zet zijn tanden in een blauwe ton en maakte een krassend geluid alsof hij frustratie aan het uiten is. Lenn gaat rondjes lopen met Daan om de pionnen en wil graag dat ik mee loop. Lenn verteld me dat hij moe wordt en dan gaat Daan over Lenn zijn rug net zoals wij altijd doen als Lenn moe is. Lenn wil  stoppen met lopen en ik moet hem dragen, daar dat zwaar wordt begint Lenn tegen me aan te hangen en ga ik op de grond zitten. Daan komt naar ons toe en raakt ons aan loopt daarna weg en begint te geeuwen. Lenn blijft even zo tegen me aan hangen en iedere keer komt Daan even en neemt dan weer afstand.

Nathalie vraagt of Lenn een kasteel mee gaat maken in het zand, Lenn trekt zijn laarzen uit en gaat met zijn kont in het zand zitten. Daan begint te hoesten en Lenn begint te vertellen over verslikken en zijn sonde. Ondertussen gaat hij met het zand verder, hij maakt vier grote muren en een kleine begint te vertellen over pijn. Daarna laat hij zien hoe goed hij erover heen kon springen en dat het soms mis gaat maar dat dat niet erg is. Ook verteld Lenn dat hij vaak plannen maakt en Daan die bekijkt het allemaal vanaf een afstand. Lenn wil toch nog wel even op Daan zitten als wij hem maar vast houden. Echter gaat Lenn niet zitten maar liggen en legt zijn hoofd op Daan en Daan begint te trillen. Lenn wil naar huis omdat hij zo moe is en bedankt  Daan met een kus ik aai Daan nog even en kijk hem aan. Daan legt zijn hoofd op mijn schouder en ik, ik begin te huilen….

Thuis moeten we bijkomen wat een emoties wat een kracht.
Eea is eigenlijk niet te beschrijven en moet je zelf ervaren.
Joyce
Foto: viadelens_fotografie

Vandaag een paarden coach sessie bij Nathalie gehad

Van te voren opdracht gekregen wat het doel moest zijn. Samen met haar lieve paard Dylano aan de slag gegaan. En wauw wat was dat confronterend Daan liet duidelijk zien wat hij er van vond overigens liet mijn leasepaard ook heel duidelijk van afstand zien wat ze ervan vond echt heel bijzonder. Nathalie weet heel goed hoe de energie van paard en mens werkt zonder dat het zweverig wordt en dat is voor mij als miss nuchter een fijne ervaring.

Het was voor mij heel fijn dat Nathalie heel goed kan benoemen waar het om gaat zonder je gevoel te beïnvloeden of dat ze je een richting op stuurt dus je wordt echt gedwongen om te voelen en niet in je hoofd te blijven malen. Wat ik er van geleerd heb is dat je niet altijd allerlei handvaten of tools nodig hebt om tot de kern van de zaak te komen maar door gewoon te kijken hoe je paard op je reageert je eigenlijk alle handvaten ziet die je nodig hebt.

Liefs Jessica

EMB bloedtest

Via Nathalie heb ik een EMB test gedaan, een test die ik graag wilde doen om te kijken hoe ik mijn lijf nog beter kan ondersteunen op oa het gebied van voeding.
De test heeft waardevolle inzichten gegeven en met wat, voor mij kleine, aanpassingen groot verschil in energie en een rustigere buik.

Naast haar passie en aanstekelijke enthousiasme heeft Nathalie een grote dosis humor en nuchterheid, wat de materie en consequenties van het advies begrijpelijk en ook heel toegankelijk maakt. Hele fijne combi en een blije klant!!

-Lotte-

In het begin stonden we in de regen poging 1 om te aarden en m’n emoties los te laten, Daan reageerde niet/nauwelijks. Nathalie vroeg of ik echt al wel zover was… Blijkbaar op dat moment toch nog niet! Vanaf het moment dat ik aan Jack begon te denken of ik er goed aan doe om voor de 4de keer in korte tijd te verhuizen, liep hij naar mij toe en gaf hij mij het gevoel dat het de juiste keuze is. Hij nam die onzekerheid weg en gaf mij het gevoel dat het goed gaat komen met Jack! Weet ik ook wel maar soms liggen gevoel en verstand niet altijd op 1 lijn!

Nathalie gaf aan dat Daan voelde dat ik last van m’n darmen had! Ook was hij bezig  om m’n jing/jang kant vrouwelijke /mannelijke kant in balans te brengen. Dat deed hij om op zowel m’n linker als rechter schouder te leunen. Op een gegeven moment voelde we alle 3 de energie doorstromen ❤️Het duurde best een tijdje voor hij klaar was met mij.

Ik vroeg aan Nathalie hoe merk je dat hij klaar is? Ze zei dat voel je wel. Even later liep hij weg! Hij was klaar 😊 toen schonk nathalie nog een theetje. Daan bleef achter m’n thee aan lopen en met z’n neus tegen het kopje aan duwen. Nathalie zei drink je genoeg water? Ik zei toevallig m’n urine na laten kijken 2 weken geleden om een blaasontsteking of infectie uit te sluiten. Geen infectie volgens de dokter maar wel dat ik veel meer moet drinken omdat er veel afvalstoffen in zitten.

Dus kortom een bijzondere ervaring 😍

-Wendy-

Paarden coaching