Blog – manifesteren

Woep woep, the second blog alweer!
Ik vind het heerlijk e.e.a. van me af te schrijven. Werkt echt breinverruimend voor mij. Dit woord kwam in me op. Ik dacht dat het geen woord zou zijn, maar ik krijg geen rood streepje van word onder dit woord, so it’s a word. Thank you Word. Weer wat geleerd.

Mijn eerste werkdag zit er alweer op! Mijn vakantie is echt veel te snel gegaan zeg. Dat zeggen we allemaal na onze vakantie geloof ik.
Maar de eerste week vakantie waren wij nog thuis. Dat maakte dat ik nog allerlei afspraken had gepland en ondertussen gaan thuis alle bedrijvigheden rondom de kids ook gewoon door.
Na een week thuis zijn we op vakantie gegaan en nadat we in het weekend thuiskwamen, moest ik op maandag alweer gaan werken.

Volgend jaar wil ik dit anders gaan doen. Eerst op vakantie en dan nog even thuis ‘chillen’. Het duurde even voordat ik in de vakantiemodus was, dus als je daar eenmaal in zit, is het wel zo relaxt om dat thuis nog even door te trekken denk ik.

Tijdens mijn vakantie heb ik ook veel nagedacht over mijn reis als ondernemer en de stappen die ik graag nog wil zetten.
Één van die stappen is het starten met de opleiding tot acupuncturist. Deze opleiding sluit volledig aan bij mijn visie als therapeut en mijn huidige aanbod. De chinese geneeskunde is echt fantastisch en ik weet dat er steeds meer behoefte is aan holistische geneeskunde naast de reguliere geneeskunde. Maar bovenal, gaat mijn hart echt sneller kloppen van deze manier van naar het lichaam kijken en blokkades oplossen vanuit de kern i.p.v. symptomen bestrijden.

De opleiding start 25 september en omdat ik helemaal geloof in dat ik dit moet gaan doen, heb ik mij een tijd terug al ingeschreven. Hoe ik dit qua tijd voor elkaar zou gaan krijgen wist ik nog niet. Maar vol vertrouwen ben ik hierin gegaan.
School is 1x in de 14 dagen op zaterdag. Ik werk als verpleegkundige ook om het weekend. Dus Ray zei ook meteen dat hij het niet zag zitten ieder weekend alleen te zijn met de kids. En terecht. Ook ik wil dit niet.

Vol vertrouwen had ik mij dus ingeschreven. Vertrouwen in dat er een oplossing zou komen. Ik geloof enorm in de kracht van het universum en de wet van aantrekking, ofwel de kracht van je mindset.

Maar ik zeg eerlijk, hoe dichterbij deze datum kwam zonder oplossing, hoe meer ik hem begon te knijpen. Ja en daar gaat je manifestatie dan he. 😉

Voor wie niet bekend is met de wet van aantrekking is dit misschien echt ver van je bed show. Snap ik. Voor wie niet bekend is en er interesse in heeft zou ik het boek van Michael Pilarczyk, ‘master your mindset’ willen aanraden. Makkelijk in te stappen denk ik. Toen ik hierover meer wilde weten ben ik begonnen in het boek ‘de wet van aantrekking’ van Esther en Jerry Hicks. Maar als je nog vrij groen bent op spiritueel vlak is dit misschien wel next level hoor.
Kim Munnicom en Willemijn Welten zijn trouwens ook echt hele fijne teachers op dit gebied!

Anyway, ik begon m dus te knijpen, wat maakt dat ik vanuit vertrouwen richting onzekerheid ging en dat betekend even heel kort door de bocht gezegd dat ik vanuit de wet van aantrekking dus niet aantrek wat ik graag wil.

Ik was in een gesprek met een collega van mij en tijdens dit gesprek kreeg ik een fantastische ingeving! F*ck yasss dacht ik! DIT IS DE OPLOSSING. En meteen heb ik een gesprek met mijn teamleider aangevraagd, welke de volgende dag al plaats kon vinden. En oh yess, VOL vertrouwen stapte ik hierin! Ik ging linksom of rechtsom een volgende stap richting mijn grote droom manifesteren! (Droom: een super succesvol therapeut worden!)

And so i did! YESSSSS! Met het volste vertrouwen ben ik hierin gegaan door mij een tijd terug al in te schrijven voor de opleiding. Met iedere vezel van mijn lichaam voel ik dat ik dit moet gaan doen. Als je dat voelt, in vertrouwen blijft en niet opgeeft, komen er kansen. Kansen waar je soms wel wat voor moet doen natuurlijk. En ook al lijkt het lastig te worden door de obstakels die je mogelijk tegenkomt, ik geloof erin dat als je vol vertrouwen blijft en niet opgeeft, alles mogelijk is! Ik zie die obstakels altijd als een soort van testen. ‘Wil je dit wel echt?’ ‘Ben je bereid niet op te geven’? Nu ben ik van nature wel iemand dat als ik iets wil, ik hier ook voor 200% voor ga. Dit kan mij ook wel s nekken trouwens. Ergens voor 200% voor gaan betekend voor mij soms ook met 200km per uur. Dus is het leerproces voor mij soms even wat af te remmen. 😊

Met mijn teamleider besprak ik een constructie om de opleiding te gaan volgen, zonder dat ik overwerkt zou raken. Meerdere opties werden besproken waaronder onbetaald verlof. Prima dacht ik. Ik verdien liever wat minder nu om vervolgens iets te gaan doen waar mijn vuurtje weer helemaal van aan gaat! Dus ik besprak deze constructie een week later met mijn collega vd afdeling die onder andere het rooster op de afdeling coördineert. En wat denk je, deze collega kwam met een  VEEL betere oplossing!! Namelijk gaan werken als vaste flexer op de afdeling!!
Praktisch houdt dit in voor mij dat ik zelf mijn uren in deel. Deze constructie is in alle opzichten zo veel beter. Ik kan nu mijn eigen rooster bepalen en vaste dagen gaan inplannen. Dat betekend ook dat wanneer ik even wat meer tijd nodig heb voor school of mijn eigen praktijk, ik dit ook zo in kan delen met mijn werkrooster. Echt helemaal TOP! En ergens vind ik het ook spannend ofzo hoor zeg ik eerlijk. Dat is ‘het onbekende’ denk ik. Als mens zijn wij gemaakt voor het gemak en het bekende. Alleen brengt dat je meestal nergens is mijn mening. Je hersenen zijn zo ook geprogrammeerd he, kiezen voor zo min mogelijk energie verbruik en dus kiezen voor de makkelijke/ bekende weg. Evolutionair was dit handig, omdat er genoeg energie moest zijn voor honger/ schaarste of vluchten voor een beer. Joe, daar is ie weer. Mijn zij-sprongetje. 😉

Anyway, ik start dus 25 september met de 3 jarige beroepsopleiding tot acupuncturist! Mannnn, wat heb ik hier zin in! Eerst een jaar Chinese basis geneeskunde en daarna 2 jaar specialisatie tot acupuncturist.

De strekking van mijn verhaal is dus dat het ZO belangrijk is om je gevoel achterna te gaan en in vertrouwen te blijven. Ik heb me voor deze opleiding ingeschreven omdat ik in alles voelde dat ik dit moest gaan doen, maar geen idee hoe ik dit qua tijd moest gaan doen. En zo zie je maar, in vertrouwen blijven, je hart volgen en de oplossing(en) komt of komen vanzelf! Ja, met wat ‘inspired action’ natuurlijk he. Ik geloof er in dat er altijd een situatie komt waarin je ineens tot een idee komt en zich een oplossing voordoet. Bij mij was dat dus in een gesprek met een collega. Zij zei iets en ineens kreeg ik een ingeving! BAM! Toen meteen doorgepakt en uiteindelijk deed zich een nog betere oplossing voor. Well, THANK YOU UNIVERSE!